Cum sa va pregatiti masina pentru iarna

Toate sfaturile utile pentru a mentine masina in stare  perfecta de functionare in sezonului rece. Temperaturile scazute si vremea nefavorabila sunt adesea responsabile pentru daunele si defectiunile vehiculului. Acesti factori pot fi evitati prin aplicarea unor masuri de precautie simple.

Cum sa va pregatiti masina pentru iarna

In primul rand este recomandat utilizarea anvelopelor de iarna, eficiente la capacitate maxima atunci cand temperatura scade sub 7 grade Celsius, si care pot inlocui lanturile in general (cu exceptia cazurilor extreme); in plus, odata cu luna noiembrie pe drumurile din Romania, este o obligatie legala ca autoturismul sa fie echipat cu anvelope specifice de sezon. Daca anvelopele de iarna nu sunt noi, si sunt cumparate la mana a doua “second hand”, nu uitati sa verificati profilul pentru ca, trebuie stiut ca un pneu de iarna nou are un profil de 8 – 10mm.

Pentru a face fata situatiilor extreme este mai bine sa mentineti o viteza moderata, o distanta de siguranta adecvata si sa folositi frana de motor pentru a reduce viteza.

De asemenea, este recomandat sa verificati stergatoarelor de parbriz, care trebuie sa functioneze fara probleme, fara a fi crapate sau rasucite; suprafata lor de contact cu sticla trebuie sa fie cat mai omogena. Verificati nivelul lichidului de spalare si asigurati-va ca este rezistent la temperaturi scazute, in caz contrar atunci cand aveti nevoie de el, il veti gasi inghetat.

Nu uitati sa verificati lichidul antigel, care trebuie in general inlocuit la fiecare 3 – 4 ani (sau la fiecare 100 – 120 mii km). Verificati bateria, componentele masinii care sufera cel mai mult din cauza frigului: daca nu vreti sa riscati sa gasiti bateria auto descarcata este mai bine sa o verificati, si, in caz de uzura, sa o inlocuiti.

Dezaburirea parbrizului este una dintre cele mai frecvente situatii de iarna. Sistemul de climatizare trebui să fie setat pe dezaburirea parbrizului si a lunetei. In sfarsit, trebuie sa va amintim sa va spalati masina din cand in cand: sarea de pe sosea are, de fapt, un efect coroziv asupra cadrului, caroseriei si anvelopelor.

Sursa: Miamacchina.com

Articole asemanatoare

1 Condivisioni
1 Condivisioni
Share
Tweet
Pin1
Share