Cum sa va pregatiti masina pentru iarna

Toate sfaturile utile pentru a mentine masina in stare  perfecta de functionare in sezonului rece. Temperaturile scazute si vremea nefavorabila sunt adesea responsabile pentru daunele si defectiunile vehiculului. Acesti factori pot fi evitati prin aplicarea unor masuri de precautie simple.

Cum sa va pregatiti masina pentru iarna

In primul rand este recomandat utilizarea anvelopelor de iarna, eficiente la capacitate maxima atunci cand temperatura scade sub 7 grade Celsius, si care pot inlocui lanturile in general (cu exceptia cazurilor extreme); in plus, odata cu luna noiembrie pe drumurile din Romania, este o obligatie legala ca autoturismul sa fie echipat cu anvelope specifice de sezon. Daca anvelopele de iarna nu sunt noi, si sunt cumparate la mana a doua “second hand”, nu uitati sa verificati profilul pentru ca, trebuie stiut ca un pneu de iarna nou are un profil de 8 – 10mm.

Pentru a face fata situatiilor extreme este mai bine sa mentineti o viteza moderata, o distanta de siguranta adecvata si sa folositi frana de motor pentru a reduce viteza.

De asemenea, este recomandat sa verificati stergatoarelor de parbriz, care trebuie sa functioneze fara probleme, fara a fi crapate sau rasucite; suprafata lor de contact cu sticla trebuie sa fie cat mai omogena. Verificati nivelul lichidului de spalare si asigurati-va ca este rezistent la temperaturi scazute, in caz contrar atunci cand aveti nevoie de el, il veti gasi inghetat.

Nu uitati sa verificati lichidul antigel, care trebuie in general inlocuit la fiecare 3 – 4 ani (sau la fiecare 100 – 120 mii km). Verificati bateria, componentele masinii care sufera cel mai mult din cauza frigului: daca nu vreti sa riscati sa gasiti bateria auto descarcata este mai bine sa o verificati, si, in caz de uzura, sa o inlocuiti.

Dezaburirea parbrizului este una dintre cele mai frecvente situatii de iarna. Sistemul de climatizare trebui să fie setat pe dezaburirea parbrizului si a lunetei. In sfarsit, trebuie sa va amintim sa va spalati masina din cand in cand: sarea de pe sosea are, de fapt, un efect coroziv asupra cadrului, caroseriei si anvelopelor.

Sursa: Miamacchina.com

Articole asemanatoare

Inchirieri auto: 5 sfaturi simple

Inchirieri auto: 5 sfaturi simple Fie ca doriti sa inchiriati o masina pentru o calatorie lunga, pentru concediu (vacanta), in interes de serviciu, sau pentru o serie de intalniri de afaceri, pentru o nunta sau pentru ocazie speciala, exista - de la caz la caz - multe...

Unde sa mergi in vacanta in extrasezon

Unde sa mergi in vacanta in extrasezon Avantajele de a merge in vacanta in afara sezonului. Calatoriile in luna octombrie (extrasezon) au cateva avantaje, printre care preturile mai mici la pachetele turistice sau lipsa aglomeratiei, in aceasta perioada a anului sunt...

Tag

cel mai bun pret de inchirieri auto Alba Iulia cel mai bun pret de inchirieri auto Arad cel mai bun pret de inchirieri auto Bacau Aeroport cel mai bun pret de inchirieri auto Baia Mare Aeroport cel mai bun pret de inchirieri auto Oradea cel mai bun pret de inchirieri auto Oradea Aeroport cel mai bun pret de inchirieri auto Romania franciza full casco inchirieri auto Alba Iulia fara card de credit inchirieri auto Alba Iulia ieftine inchirieri auto Alba Iulia la preturi mici inchirieri auto Arad fara card de credit inchirieri auto Arad ieftine inchirieri auto Arad la preturi mici Inchirieri auto Arges Inchirieri auto Bacau inchirieri auto Bacau Aeroport fara card de credit inchirieri auto Bacau Aeroport ieftine inchirieri auto Bacau Aeroport la preturi mici Inchirieri auto Baia Mare inchirieri auto Baia Mare Aeroport fara card de credit inchirieri auto Baia Mare Aeroport ieftine inchirieri auto Baia Mare Aeroport la preturi mici inchirieri auto bihor inchirieri auto Brasov fara card de credit inchirieri auto Brasov ieftine inchirieri auto Brasov la preturi mici Inchirieri auto Campulung Muscel inchirieri auto Curtea de Arges fara card de credit inchirieri auto Curtea de Arges ieftine inchirieri auto Curtea de Arges la preturi mici inchirieri auto Oradea Aeroport fara card de credit inchirieri auto Oradea Aeroport ieftine inchirieri auto Oradea Aeroport la preturi mici masina de inchiriat in Alba Iulia masina de inchiriat in Arad masina de inchiriat in Bacau Aeroport masina de inchiriat in Baia Mare Aeroport masina de inchiriat in Brasov masina de inchiriat in Oradea masina de inchiriat in Oradea Aeroport Rent a Car Alba Iulia Rent a Car Deva rent a car maramures