Inchirieri auto: 5 sfaturi simple

Fie ca doriti sa inchiriati o masina pentru o calatorie lunga, pentru concediu (vacanta), in interes de serviciu, sau pentru o serie de intalniri de afaceri, pentru o nunta sau pentru ocazie speciala, exista – de la caz la caz – multe intrebari atunci cand se ia decizia de a inchiria. Exista, de asemenea, numeroase indoieli legate de aceasta alegere: la ce firma trebuie sa apelez? Trebuie sa optezi pentru o asigurare suplimentara? Pot sa inchiriez si fara un card de credit? Inchiriere auto in oras sau din aeroport? Din acest motiv, dorim sa va impartasesc 5 sfaturi importante pentru inchirieri auto.

Inchirieri auto: 5 sfaturi simple

Rezervati o masina din timp

O puteti face confortabil ONLINE, direct pe site. Nu uitati ca, daca rezervati din timp o masina de inchiriat, nu numai ca pretul este unul convenient, dar si disponibilitatea masiniilor va fi mai mare, in special acelor masini speciale cum ar fi minivanuri de 7 si 9 locuri, masini automate, de lux. Sfatul Miamacchina este sa faceti o rezervare cel putin o luna in avans, pentru a gasi oferta ideala. In cazul in care programati o excursie in Romania in luniile de varf, iulie si august, trebuie sa stiti ca este bine sa rezervati din timp, cu cateva luni, de obicei cand cumparati biletul de avion (daca este cazul).

Inchirieri auto din oras sau din aeroport?

Preluarea masinii direct din aeroport este cea mai convenabila alegere. Insa, daca doriti sa optati pentru preluarea masinii din oras, uneori, poate fi si cea mai scumpa metoda, pentru ca, trebuie sa va deplasati cu taxi sau mijloacele de transport pentru a ajunge la firma de inchirieri auto. Deci, optati mereu pentru livrare masina in aeroport.

Ce tip de masina sa alegeti?

Evident, depinde daca doriti confort sau doriti sa economisiti; daca aveti nevoie de un portbagaj mai mare, sau cat dureaza calatoria. Solutiile economice si cele “confortabile” nu lipsesc, dar in cele din urma alegerea trebuie sa fie cantarita, intre confort si costuri. Daca vizitati orasul in scop de afaceri si planuiti sa va petreceti tot timpul in oras, atunci veti avea nevoie  de o masina mica sau compact cu consum mic si un pret pe masura. In schimba daca doriti sa face o calatorie mai lunga, sa vizitati tara, ideal este sa optati pentru o clasa medie sau mare, pentru a va oferi confortul de care aveti nevoie.

Ce trebuie controlat inainte sa plecati?

Inainte de a plecat cu masina inchiriata trebuie sa:

  • Cititi contract: Este intotdeauna recomandat sa cititi cu atentie contractul, pentru a evita sa platiti peste clauze care nu sunt. Luati-va cateva minute din timpul dvs. pentru a intelege contractul de inchiriere, si a stii ce semnati.
  • Verificati documentele: Asigurati-va ca documentele sunt in regula, ca asigurarea este valabila si ca taxa de drum (rovinieta) este achitata. Verificarea este cea mai buna modalitate de a evita surprizele neplacute.
  • Starea autovehiculului: Asigurati-va ca nu exista daune sau zgarieturi, daca gasiti defectiuni, semnalati-le pe contract si faceti fotografii. Verificati anvelopele, acesta este un aspect cheie pentru a evita amenzi si a calatori in siguranta. De asemenea, asigurati-va ca presiunea este corecta pentru greutatea automobilului.
  • Sisteme de siguranta: In masina pe care ati inchiriat-o, trebuie sa existe toate echipamentele si accesoriile necesare pentru a face fata situatiilor de urgenta? Triunghi, vesta reflectorizanta, roata de rezerva, extinctor, unelte necesare interventiilor minore.

Predarea

Faceti-va timp pentru returnarea vehiculului. Verificati documentele si starea autovehicului impreuna cu agentul de inchirieri, asigurati-va ca totul este ok. Cel mai bun lucru este sa returnati masina in timpul orelor de lucru ale punctului de inchiriere Daca, in schimb, trebuie sa lasați cheile in casuta postala, ar fi bine sa fotografiati vehiculul in parcarea locului de inchiriere pentru a documenta absenta daunelor. O garantie suplimentara pentru eventualele litigii care ar putea aparea în viitor.

Sursa: Miamacchina.com

Articole asemanatoare

Cum sa va pregatiti masina pentru iarna

Cum sa va pregatiti masina pentru iarna Toate sfaturile utile pentru a mentine masina in stare  perfecta de functionare in sezonului rece. Temperaturile scazute si vremea nefavorabila sunt adesea responsabile pentru daunele si defectiunile vehiculului. Acesti factori...

leggi tutto

Unde sa mergi in vacanta in extrasezon

Unde sa mergi in vacanta in extrasezon Avantajele de a merge in vacanta in afara sezonului. Calatoriile in luna octombrie (extrasezon) au cateva avantaje, printre care preturile mai mici la pachetele turistice sau lipsa aglomeratiei, in aceasta perioada a anului sunt...

leggi tutto

Tag

cel mai bun pret de inchirieri auto Alba Iulia cel mai bun pret de inchirieri auto Arad cel mai bun pret de inchirieri auto Bacau Aeroport cel mai bun pret de inchirieri auto Baia Mare Aeroport cel mai bun pret de inchirieri auto Oradea cel mai bun pret de inchirieri auto Oradea Aeroport cel mai bun pret de inchirieri auto Romania franciza full casco inchirieri auto Alba Iulia fara card de credit inchirieri auto Alba Iulia ieftine inchirieri auto Alba Iulia la preturi mici inchirieri auto Arad fara card de credit inchirieri auto Arad ieftine inchirieri auto Arad la preturi mici Inchirieri auto Arges Inchirieri auto Bacau inchirieri auto Bacau Aeroport fara card de credit inchirieri auto Bacau Aeroport ieftine inchirieri auto Bacau Aeroport la preturi mici Inchirieri auto Baia Mare inchirieri auto Baia Mare Aeroport fara card de credit inchirieri auto Baia Mare Aeroport ieftine inchirieri auto Baia Mare Aeroport la preturi mici inchirieri auto bihor inchirieri auto Brasov fara card de credit inchirieri auto Brasov ieftine inchirieri auto Brasov la preturi mici Inchirieri auto Campulung Muscel inchirieri auto Curtea de Arges fara card de credit inchirieri auto Curtea de Arges ieftine inchirieri auto Curtea de Arges la preturi mici inchirieri auto Oradea Aeroport fara card de credit inchirieri auto Oradea Aeroport ieftine inchirieri auto Oradea Aeroport la preturi mici masina de inchiriat in Alba Iulia masina de inchiriat in Arad masina de inchiriat in Bacau Aeroport masina de inchiriat in Baia Mare Aeroport masina de inchiriat in Brasov masina de inchiriat in Oradea masina de inchiriat in Oradea Aeroport Rent a Car Alba Iulia Rent a Car Deva rent a car maramures